Voor diensten waarbij beschikbaarheid kritiek is heeft Trans-IX haar diensten ook beschikbaar gemaakt vanuit het Reasonnet datacentrum Gyrocenter DC-2 aan de Gyroscoopweg 134 in Amsterdam.
Dit datacentrum is gebouwd met de laatste technologieën voor energiebesparing en maakt 100% gebruik van groene stroom.
Belangrijk voor de beschikbaarheid is dat een N+1 techniek gebruikt wordt voor alle kritieke faciliteiten.

Elk rack kan uitgerust worden met een A+B feed, beide gezekerd op 16 ampère of 32 ampère, en is verder uitgerust met dezelfde switches en PDU’s als op Databarn. Deze kunnen nu van een redundante stroomaansluiting worden voorzien.
De stroomfeeds zijn aangesloten op een centrale redundante UPS noodstroomvoorziening en de A en B feed zijn aangesloten over een eigen stroom distributienetwerk zodat een storing niet beide feeds kan treffen.
De generators zijn net als de redundante UPS in N+1 opstelling geplaatst zodat uitval van een enkele generator geen onderbreking oplevert.
Als laatste is ook de koeling van de datavloeren zo opgezet dat elke ruimte over reserve koelapparatuur beschikt.

Belangrijk is ook dat Reasonnet een SLA levert op de dienstverlening van het datacentrum zodat dit afgestemd kan worden met de SLA van Trans-IX waarmee duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden over de beschikbaarheid.

Gyrocenter heeft vele fiberverbindingen direct en via Gyrocenter DC-1 er tegenover naar andere datacentra in Amsterdam.
Tevens omdat er diverse grote carriers apparatuur hebben geplaatst op Gyrocenter DC-1 en DC-2 zijn veel directe verbindingen mogelijk.

De connectiviteit van Trans-IX loopt op Gyrocenter over een redundante verbinding naar de routing apparatuur van Reasonnet in GlobalSwitch en Nikhef in Amsterdam. Beide datacentra beschikken over vele verbindingen vanaf het Reasonnet netwerk, en andere providers naar het Internet.
Trans-IX heeft tevens een verbinding met SARA Amsterdam gerealiseerd waarmee verbindingen tussen Databarn en Gyrocenter zijn gemaakt en waarmee de tweede upstream provider bij SARA Amsterdam gebruikt kan worden als extra redundantie.

Vanaf januari 2011 zijn de colocatie en dedicated server diensten beschikbaar vanuit Gyrocenter DC-2. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling sales.

Comments are closed.

Post Navigation