Trans-IX biedt al enkele jaren haar diensten standaard aan vanuit het datacentrum Databarn in Amsterdam aan de Zekeringstraat 35. Dit datacentrum is voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten om betrouwbare dienstverlening mogelijk te maken.

Elk rack is voorzien van een enkele stroomfeed gezekerd op 16 ampere, een switch met redundante uplink naar de core van het netwerk en power distribution units (PDU) om het verbruik van een server te monitoren en om remote powercycles te kunnen geven in geval van problemen.
De stroomfeed voor elk rack is aangesloten op een centrale UPS noodstroomvoorziening welke de eerste minuten opvangt bij stroomuitval. Binnen enkele minuten zal de generator op snelheid zijn en de energielevering overnemen.

De koeling is zo opgezet dat uitval van een koelapparaat geen problemen oplevert voor de datavloeren.

Databarn heeft eigen fiberverbindingen via de fiberring in Amsterdam voor verbindingen naar haar andere datacentra en naar o.a. SARA Amsterdam.

De connectiviteit van Trans-IX loopt via Databarn over een redundante fiberverbinding naar SARA Amsterdam waar twee upstream providers het verkeer afhandelen.

Trans-IX biedt standaard al haar diensten aan vanuit Databarn. Voor diensten met hoge beschikbaarheid of diensten voor failover- en backupdoelstellingen zullen in 2011 nieuwe datacentra locaties worden toegevoegd aan het portfolio. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling sales op info@trans-ix.nl.

Comments are closed.

Post Navigation