Sinds vanmorgen zijn er bereikbaarheidsproblemen van het netwerk, o.a. zijn enkele prefixes niet of slecht bereikbaar vanaf het KPN netwerk.
De vermoedelijke oorzaak is gevonden bij een van de transit leveranciers en er wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

6 Thoughts on “Bereikbaarheidsproblemen van het netwerk

 1. We-Dare heeft aangegeven dat de oorzaak bij de core router op locatie SARA Amsterdam lag. Deze router heeft een software probleem gehad wat nu onder controle is en verder nog onderzocht wordt door Brocade.

  De routers van Trans-IX zijn aangepast om voor inkomend en uitgaand verkeer ook weer de routers van We-Dare te gebruiken.
  Er lag al een plan samen met We-Dare om de verbindingen beter redundant te maken, dit plan zal verder worden opgepakt.

 2. De netwerkstoringen bij We-Dare zijn rond 18.30 uur opgelost en sindsdien is het netwerk stabiel. Voorlopig laten we de voorkeur nog bij Reasonnet liggen voor de zekerheid. We wachten ook nog op een officiƫle bevestiging dat de storing is opgelost en uitleg over wat de oorzaak was.

 3. Er vinden nog steeds onderbrekingen plaats bij We-Dare, ook in de verbindingen naar Gyrocenter DC2.
  Doordat we packetloss en hoge latencies zien over het netwerk van We-Dare zijn de routers aangepast om zowel inkomend als uitgaande de routes over Reasonnet te prefereren.

 4. Door een reload van een router bij We-Dare in Databarn Amsterdam is er een korte onderbreking geweest in de verbindingen op die locatie.
  We wachten nog op het onderzoek van de leverancier om te beantwoorden waarom de backup verbinding dit niet heeft overgenomen tijdens de reload.

 5. Ook het inkomende verkeer is nu overgezet op de transit via Reasonnet en voor zover wij kunnen zien heeft dit de laatste problemen met verkeer van en naar KPN en UPC opgelost.

 6. Zojuist is het merendeel van het uitgaande verkeer overgezet op de transit via Reasonnet en komen de verbindingen weer online.
  Dit heeft even tijd gekost om te bepalen of alles via Reasonnet een betere, goed werkende, verbinding heeft en of dit het probleem zou oplossen.

Post Navigation