De afgelopen tijd hebben wij enkele keren aangekondigd dat er samen met We-Dare en Reasonnet gewerkt wordt aan nieuwe redundante netwerk connecties tussen Databarn Amsterdam en Gyrocenter DC2.
We zijn verheugd u mede te kunnen delen dat deze verbindingen dit weekend opgeleverd zullen worden.

Vanuit Databarn Amsterdam zal de huidige redundante uplink naar SARA Amsterdam geleidelijk vervangen worden door een redundante ring over het netwerk van We-Dare.
De ring is opgezet vanuit Databarn Amsterdam en loopt via SARA Amsterdam, TelecityRedbus 2 en TelecityRedbus 3 weer naar Databarn Amsterdam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gigabit MRP (Brocade Metro Ring Protocol) netwerk wat we later kunnen upgraden naar 10gbit.

Hierdoor wordt het mogelijk om te voorzien in netwerk connectiviteit in de datacenters in de ring, en kunnen we eenvoudig uitbreiden naar Databarn Rivium, in Capelle aan den Ijssel, en naar Spaanse Kubus in Rotterdam.

Om Gyrocenter DC2 redundant aan de ring te koppelen voorziet Reasonnet ons van twee VLL (Virtual Leased Line) point-to-point verbindingen naar Nikhef en TelecityRedbus2. Hierdoor is het Gyrocenter netwerk redundant gekoppeld aan de ring bij We-Dare.

Het netwerk is nu zo opgezet dat eventuele onderbrekingen op een netwerk pad, zoals die de laatste maanden voor korte onderbreking hebben gezorgd, in het vervolg geen hinder meer zullen opleveren.

Mocht u nog vragen hebben over de verschillende mogelijkheden neem dan contact op. Ons supportteam staat voor u klaar. We nemen graag de tijd voor u om de diensten en producten toe te lichten of om een maatwerk oplossing samen te stellen.

Comments are closed.

Post Navigation