Al enige tijd zijn wij bezig met de voorbereidingen voor een gehele vervanging van het core netwerk van Trans-IX. Hiermee kunnen we de storingsgevoeligheid van enkele componenten, die dit jaar enkele keren zijn gebleken, sterk verminderen en kunnen we een sneller netwerk en betere redundante uplinks bieden.

Voor de geïnteresseerden; we zullen hierbij de 3 Cisco core switches vervangen door 2 HP Procurve core switches en 4 HP Procurve edge switches. De nieuwe edge switches zullen wij gebruiken om de klant uplinks en de uplinks van de access switches op te ontsluiten.

Met de vervanging van het netwerk kunnen we ook nieuwe mogelijkheden aanbieden. We plannen om eind 2010 IPv6 connectiviteit te kunnen aanbieden en zullen in 2011 redundantie features als VRRP gaan toevoegen voor klanten die zelf over een redundant netwerk beschikken en nog beter gebruik willen maken van een redundante uplink.

Tijdens het onderhoud op donderdag 22 juli tussen 22.00 uur en 01.00 uur zullen wij alle access switches die Trans-IX aanbied in de diverse racks verplaatsen naar de edge switches. Klanten met eigen switches zullen hier geen hinder van ondervinden.

Tevens hebben wij afgelopen week een nieuwe router geplaatst en ingericht voor ons backup transit verkeer. Tijdens het onderhoud zullen wij het peering verkeer ook naar deze nieuwe router verplaatsen en de oude router uitfaseren. Als deze omzetting is voltooid zullen wij ongeveer een uur volledig op de nieuwe router draaien en de huidige primaire transit router inrichten als backup transit router voor het netwerk.

Tijdens het onderhoud is er dus ongeveer een uur een verminderde redundantie in de routering. De nieuwe router is uitgebreid getest en wij verwachten dan ook geen problemen hierdoor. Wel zorgen de omzettingen in de routering voor korte onderbrekingen in het verkeer.

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van de aanpassingen aan het netwerk, of het onderhoud, dan vragen wij u een ticket aan te melden of telefonisch contact op te nemen met ons. Reageren op deze NOC website is niet mogelijk.

One Thought on “Netwerk onderhoud donderdag 22 juli

  1. Het onderhoud is afgerond. De router wijzigingen zijn doorgevoerd. De access switches zijn niet verplaatst, dit zal opnieuw ingepland worden.

Post Navigation