Trans-IX maakt voor het netwerk gebruik van twee transit providers, Reasonnet en Fiberring.
Met elke provider zijn twee BGP sessies opgezet voor optimale redundantie.

De aansluitingen met Fiberring worden beide gemaakt in het datacentrum SARA Amsterdam. Hierdoor bestaan er extra afhankelijkheden van de verbindingen naar SARA Amsterdam, en vormt dat datacentrum een single point of failure in de beide BGP sessies met Fiberring.

Om de redundante verder te verbeteren en de netwerk opzet te vereenvoudigen is besloten om twee nieuwe BGP sessies op te zetten met We-Dare. We-Dare is eigenaar van de Databarn datacentra en netwerk provider op deze locaties. Hierdoor kunnen we directe verbindingen opzetten binnen het datacentrum wat de afhankelijkheid van de externe verbindingen van Trans-IX verkleind. Deze wijzigingen stellen ons tevens in staat om wanneer nodig de capaciteit van de verbindingen eenvoudig te vergroten.

Vanavond om 22.00 uur zullen de sessies met Fiberring worden verbroken. De sessies met We-Dare zijn nu al enige tijd in gebruik als backup verbindingen. Deze zullen om 22.00 uur als primaire verbindingen worden ingezet, naast de bestaande verbindingen met Reasonnet.

Dit onderhoud zal geen downtime tot gevolg hebben.

One Thought on “Wijziging transit providers

  1. Het onderhoud is succesvol afgerond.

Post Navigation