In de media is al uitgebreid gesproken over de Spectre en Meltdown kwetsbaarheden in de Intel processoren van de meeste moderne systemen.

Trans-iX heeft alle eigen systemen en alle systemen onder een service level agreement geƫvalueerd. Onze hardware leverancier heeft inmiddels updates beschikbaar gesteld voor de processoren van de servers waarmee wij onze diensten aanbieden. Microsoft heeft op 3 januari ook de patches vrijgegeven met een bescherming tegen deze kwetsbaarheden. Op diverse systemen zijn deze al automatisch meegenomen in de update cyclus.

Na een uitgebreide evaluatie en impact analyse is Trans-iX vandaag gestart met het uitrollen van alle beschermingen en updates voor de diensten en de servers met een actieve service level agreement.

Vandaag zullen tussen 12.00 uur en 0.00 uur alle servers waarmee Trans-iX haar diensten aanbiedt worden voorzien van de patches. Deze diensten draaien op redundante virtualisatie clusters dus er is geen onderbreking te verwachten voor de beschikbaarheid van de diensten.

Vanavond tussen 22.00 uur en 02.00 uur zal Trans-iX ook de virtuele machines van een update voorzien en herstarten. De diensten zoals Online Desktops, Hosted Exchange en Monitoring zullen een korte onderbreking ervaren gedurende dit onderhoud.

Het onderhoud aan servers met een actieve service level agreement zal in samenspraak met de klanten worden opgepakt en snel worden ingepland.

Mocht u vragen hebben over de kwetsbaarheden, of over de beschikbaarheid van de diensten dan kunt u contact opnemen met uw technisch account manager. Beschikt u over een 24×7 SLA en heeft u een dringende vraag dan kunt u de storingsengineer benaderen. Hij kan vervolgens uw vraag neerleggen bij het team wat actief werkt aan deze kwetsbaarheden.

 

Comments are closed.

Post Navigation