Trans-iX maakt voor haar netwerk gebruik van een aansluiting op de NL-IX om in Europa met aangesloten leden netwerk verkeer uit te kunnen wisselen.

Omdat steeds meer partijen aansluiten op het NL-IX peering netwerk is een uitbreiding van dit netwerk nodig. Deze week zijn alle aangesloten partijen bezig om deze wijzigingen door te voeren. Hiervoor is een korte onderbreking nodig om de peering connecties.

Trans-iX zal dit onderhoud vanavond tussen 22.00 uur en 23.00 uur uitvoeren. Alle peering verbindingen zullen van te voren worden uitgeschakeld en het verkeer zal automatisch verplaatsen naar de transit leveranciers. Dit zal geen verstoring in het netwerk verkeer geven. Na de wijziging zullen alle peering verbindingen weer opgebracht worden en zal het verkeer automatisch weer gebruik maken van de NL-IX.

Tijdens dit onderhoud zullen de routers in Databarn gelijk voorzien worden van een update. Ook dit zal geen onderbreking geven in het netwerk en verkeer zal eerst verplaatst worden voor een router een herstart krijgt.

Voor vragen over het onderhoud kunt u contact opnemen met uw technisch accountmanager.

One Thought on “NL-IX peering wijziging

  1. avatar Trans-iX B.V. on 28 September 2016 at 23:16 said:

    Het onderhoud is afgerond. Alle verbindingen zijn weer beschikbaar.
    Mocht u problemen ervaren kunt u contact opnemen met uw technisch account manager en als u over een 24×7 SLA beschikt kunt u de service engineer benaderen.

Post Navigation