Sinds 15 september maakt Trans-iX voor het netwerk tussen de datacenters gebruik van een eigen 10gbit ring over darkfiber.

De darkfibers zijn aangesloten op DWDM apparatuur waardoor deze flexibel en schaalbaar in te zetten zijn voor de groei in dataverkeer en voor het aanbieden van nieuwe diensten. Deze ring verbindt de datacenters Databarn Amsterdam, Gyrocenter DC-2 en Interxion AMS4.

Morgen avond, donderdag 2 oktober 2014 tussen 22.00 uur en 1.00 uur, zal netwerk onderhoud worden uitgevoerd op Databarn Amsterdam en Gyrocenter DC-2 op de core switches.

Tijdens dit onderhoud zal een tweede ring worden toegevoegd waarmee de datacenters Databarn Amsterdam, Equinix AM3, Telecity AMS5 en Gyrocenter DC-2 verbonden worden. Tevens zal een netwerk POP op Telecity AMS5 in gebruik worden genomen voor aansluiting op het netwerk van Eurofiber voor glasvezel verbindingen voor klanten.

Het onderhoud zal naar verwachting uitgevoerd worden zonder onderbreking van de dienstverlening.

Tijdens het onderhoud zullen enkele edge switches voorzien worden van nieuwe software voor een betere aansluiting van de publieke en private clouds op het nieuwe core netwerk. Tijdens de reload van de switches, voor het laden van de nieuwe software, kunnen korte vertragingen optreden als de virtualisatie platformen overschakelen naar de standby switches.

 

One Thought on “Netwerk onderhoud

  1. avatar Trans-iX B.V. on 3 October 2014 at 00:52 said:

    Om 00.45 uur is het onderhoud afgerond. Het onderhoud is succesvol verlopen. Mocht u vragen hebben over het onderhoud horen wij dat graag.

Post Navigation