Vannacht om 4.19 uur is in een groot deel van Amsterdam de stroom uitgevallen door het uitvallen van een hoogspanningsstation aan de Hemweg. Naast dat er zo’n 380.000 huishoudens zijn getroffen zijn ook diverse van onze datacenter locaties getroffen.

Op alle locaties is overgeschakeld op noodstroom voorzieningen. Er zijn geen problemen opgetreden in onze diensten.

  • Databarn Amsterdam; draait op de generator(en)
  • Gyrocenter DC2; draait op de generator(en)
  • Interxion AMS4; draait op de generator(en)
  • Equinix AM5 (Telecity AMS5); heeft geen onderbreking in de stroomvoorziening gehad
  • DCG Amsterdam; de generator op de A-feed is niet gestart, klanten met redundante aansluiting zijn online gebleven en de generator is handmatig opgestart en alle klanten zijn 1 voor 1 weer aangezet. Klanten van Trans-iX gebruikmaken van dit datacenter zijn direct ge├»nformeerd.

Liander meld dat een groot deel van de stroomstoring is opgelost, maar de datacenters draaien momenteel nog op de generatoren. Als de stroomvoorziening is hersteld zullen ze allemaal dit enige tijd monitoren en dan geleidelijk weer terugschakelen naar het net.

Ons hoofdkantoor in Zaandam is wel getroffen door de stroomstoring. Medewerkers zijn de eerste uren vanaf huis bereikbaar op de normale nummers.

Mocht u vragen hebben over de stroomstoring of onze diensten dan kunt u contact opnemen met uw technisch accountmanager.

 

One Thought on “Grote stroomstoring in Amsterdam

  1. avatar Trans-iX B.V. on 17 January 2017 at 09:05 said:

    We hebben bericht van Interxion en Gyrocenter ontvangen dat er succesvol teruggeschakeld is naar netspanning. De UPS systemen worden weer opgeladen en de generator zal na korte tijd weer naar standby gaan.

    Het kantoor in Zaandam heeft inmiddels ook weer stroom #BusinessAsUsual

Post Navigation