Om 13.00 uur heeft, door een software crash, core switch tix-db-csr01.trans-ix.net een reload gehad.
Hierdoor is een deel van het netwerk tijdelijk niet bereikbaar geweest in verband met de vlans die op deze core switch geplaatst zijn.

De switch is weer beschikbaar en de netwerk verbindingen zijn hersteld. Er heeft hierdoor een onderbreking van +/- 2 minuten plaatsgevonden.

De software crash zal verder onderzocht worden en als meer informatie beschikbaar komt zullen wij dat hier toevoegen.

2 Thoughts on “Core switch reload

  1. Om 22.20 uur is het onderhoud gestart en om 23.20 uur afgerond. Alle core switches zijn voorzien van de nieuwe firmware en zijn gereload. Tijdens het onderhoud zijn de verbindingen overgefaald, met uitzondering van de netwerken die direct op de core switches zijn aangesloten. Deze netwerken hebben een onderbreking van 5 tot 10 minuten gehad.

  2. De crash is getraceerd en HP heeft een software update beschikbaar om de storing op te lossen. Er zal een workaround worden toegepast zodat de software update kan worden ingepland.
    Als de storing wederom optreed zal eventueel de firmware direct geinstalleerd worden om meer hinder te voorkomen.

    Komende vrijdag, 6 mei 2011, zal om 22.00 uur de firmware update worden geinstalleerd op de betreffende switch. Daarna zullen tussen 22.00 uur en 23.00 uur de andere core switches voorzien worden van dezelfde software update.

Post Navigation