Voor het onderzoek naar de oorzaak van de stroomuitval is het noodzakelijk dat er een black building test uitgevoerd wordt bij Databarn Amsterdam. Deze test zal om 11.00 uur uitgevoerd worden.
Hierbij zal het datacentrum uitval van de netspanning simuleren en zal overgeschakeld worden op de UPS systemen. Daarna zal automatisch de generator bijschakelen en als al deze processen soepel verlopen kan onderhoud worden uitgevoerd. Als deze processen niet goed verlopen zal teruggeschakeld worden op netspanning, hiervoor is 15 minuten capaciteit in de UPS systemen aanwezig.
Er zal daarna, als het datacentrum succesvol op de generatoren draait, onderhoud worden uitgevoerd aan componenten die vermoedelijk de oorzaak zijn van de stroomuitval.

De datacenter engineers zijn samen met de betrokken leveranciers aanwezig in het datacentrum. Ook Trans-iX zal een engineer in het datacentrum aanwezig laten zijn voor monitoring van de situatie.

Het datacentrum heeft uitgelegd dat het niet verantwoord is om de test en het onderhoud langer uit te stellen en dat het daarom niet mogelijk is een wellicht beter tijdstip hiervoor te plannen.

Voor vragen over het onderhoud kunt u contact opnemen met ons. Wij hebben ook direct contact met het datacenter tijdens het onderhoud.

One Thought on “Black building test Databarn

  1. avatar Trans-iX B.V. on 6 May 2015 at 13:23 said:

    Inmiddels hebben wij contact gehad met de leverancier en de test is succesvol uitgevoerd. Alles is weer aangesloten op de netstroom. Updates volgen nog.

Post Navigation